Apple iPad Je Vsestranski Pripomoček Za Popotnike

10 marca, 2021

Če smo pogosto na poti, gotovo potrebujemo vsestransko napravo, ki nas ohranja v stiku z digitalnim svetom. Stalno imamo namreč različne naloge, ki jih opravljamo prek računalnikov, tablic in mobilnih telefonov, tako da si ne moremo privoščiti, da bi bili dlje časa odklopljeni od interneta, tudi če smo na poti. To seveda velja posebej za kakšna poslovna oziroma službena potovanja, a vsestranska mobilna naprava je vsekakor zelo dobrodošla tudi za druge uporabnike. S tega vidika je Apple iPad zelo prepričljiva opcija – praktično vsak uporabnik bo v tej tablici našel ustrezne rešitve za svoje potrebe.

Apple iPad je dobro znan primer tablice, ki odlično služi zahtevnejšim uporabnikom. Dokazuje, da je lahko tudi tablični računalnik povsem zadosten za uporabo na poti in na terenu. Imamo pa na voljo seveda tudi prenosnike, ki se v določenih situacijah še bolje obnesejo, predvsem če potrebujemo napreden računalnik za delo ali gaming. ASUS, HP, Lenovo in druge ugledne znamke ponujajo širok nabor konkurenčnih izdelkov, tako da Apple iPad še zdaleč ni edina možnost za popotnike.

Apple iPad v primerjavi s prenosniki

Predvsem prenosni računalniki Lenovo in HP konkurirajo tablicam Apple. Čeprav je Apple iPad zelo vsestranski in precej zmogljiv, namreč ne more nadomestiti nekaterih pomanjkljivosti, ki jih ima v primerjavi s prenosniki vsak tablični računalnik.

Tablica se odlično obnese pri mnogih enostavnih opravilih, recimo brskanju po spletu, pošiljanju e-pošte, pri predvajanju multimedijskih vsebin in podobno. Posebno prednost ima Apple iPad tudi pri igrah in zabavnih aplikacijah, poleg tega najdemo v Applovi trgovini še vrsto drugih uporabnih aplikacij za uporabo na poti. A s tega vidika tudi prenosni računalnik HP ali Lenovo ponuja izjemno prilagodljivost, čeprav bo uporabniška izkušnja morda nekoliko slabša, saj je Apple iPad zelo eleganten in okreten.

Tako ima Apple iPad odločilno prednost pogosto v prenosljivosti, kar je za tablični računalnik gotovo ključnega pomena. Pogosto se za tablico odločajo tisti, ki želijo imeti napravo, ki je enostavna in hitra za uporabo, a ni nerodna in jo lahko brez težav vzamejo s seboj. Seveda je Apple iPad tudi zelo lepo oblikovan in odlično služi kot eleganten sopotnik za poslovne uporabnike.

Računalniki Lenovo in prednosti prenosnikov

Pri prenosnikih imamo opravka z bistveno širšim naborom naprav, zato ne moremo vseh enostavno primerjati z Applovimi tablicami. Računalniki Lenovo imajo največji tržni delež, zelo blizu pa je tudi prenosni računalnik HP – po teh računalnikih posegajo splošni uporabniki, ki bi lahko izbrali tudi iPad. Seveda se vsak uporabnik odloča na podlagi svojih interesov in ravno tu se naredijo razlike med tabličnimi in prenosnimi računalniki.

Računalniki Lenovo gotovo predstavljajo samoumevno izbiro za tiste, ki potrebujejo za delo kakšne specifične programe, ki jih na Applovi tablici ne bi mogli uporabljati. Resda je iPad zelo vsestranski za uporabo na poti, a ne more opravljati vseh nalog, za katere mobilne naprave pogosto uporabljamo. Operacijski sistem Windows je bolj razširjen in se tudi bolje povezuje z drugimi napravami, zato so računalniki Lenovo in drugih znamk, ki nudijo OS Windows, bolj priljubljeni med raznimi uporabniki, ki imajo v mislih kakšne posebne službene ali druge naloge.

Prav tako bodo prenosnik raje izbrali ljubitelji računalniških iger, ti posegajo predvsem po gaming ASUS prenosnikih, medtem ko so za druge zahtevne uporabnike na voljo še drugi zmogljivi prenosniki, k s svojimi specifikacijami in zmogljivostmi gladko povozijo Apple iPad in druge tablične računalnike.

Računalniki Lenovo lahko v različnih okoljih ponudijo dobro izkušnjo
Za gaming potrebujemo ustrezno opremo, a računalnik Lenovo je gotovo boljši od tablice

Apple iPad ali prenosnik za najboljšo izkušnjo na poti?

Če nimamo v mislih kakšnih specifičnih opravil, katerim bi ustrezala le ena ali druga izbira, se pogosto odločamo na podlagi tega, katera opcija ponuja najboljšo uporabniško izkušnjo.

Apple iPad zmaga s tega vidika, da je zelo lahek in enostaven za uporabo, zelo prenosen in praktičen v vsaki situaciji. Poleg tega se odlično povezuje z drugimi Applovimi napravami, kar je lahko velik plus za tiste, ki so v ekosistemu te znamke. Gre za vsestransko napravo, ki bo gotovo zelo navdušila tiste, ki niso posebej zahtevni glede surove zmogljivosti. Tudi Applov operacijski sistem bo prepričal, saj je zelo prijazen do uporabnika, seveda pa se je treba nanj najprej privaditi, če smo bolj vajeni operacijskih sistemov Windows in Android.

Apple iPad
Apple iPad se lepo poda v Applov ekosistem

Prav operacijski sistem je lahko glavna prednost, ki jo imajo na področju uporabniške izkušnje računalniki Lenovo in drugih znamk. Windows je intuitiven in dobro znan večini uporabnikov, tako da se bodo v tem okolju bolje znašli. Tako smo tudi bolj vsestranski, pripravljeni na različne naloge, ne bomo se soočali s kakšnimi velikimi problemi. So pa prenosniki nujno nekoliko bolj okorni, težji, imajo tudi krajšo avtonomijo delovanja, kar lahko negativno vpliva na samo izkušnjo pri uporabi. Nekateri računalniki Lenovo so zelo dobro prilagojeni uporabi na poti, so kompaktni in tanki, a vseeno se v teh odlikah ne morejo približati tablicam. Enako velja za zaslon, občutljiv na dotik – na poti se lahko prav ta funkcionalnost izkaže za nadvse dobrodošlo, ne moremo pa pričakovati, da jo ponujajo kar vsi računalniki Lenovo ali HP.

Splošni pogoji  Kontakt