Električni Viličarji, Vsestranska Rešitev

10 marca, 2021

Prenašanje težkih bremen ni mačji kašelj, projekt moramo dobro načrtovati, predvsem pa se moramo pri delu poslužiti ustrezne opreme. Običajno se uporabljajo viličarji, ki so vsekakor zelo zmogljivi in učinkoviti. A na voljo imamo različne izvedbe in neštete modele, tako da se je včasih kar težko odločiti. Poleg tega so zmogljivi viličarji pogosto precej dragi in včasih ne upravičujejo svoje cene.

Predvsem električni viličarji so lahko v izhodišču nekoliko dražji, čeprav imajo mnoge prednosti, s katerimi svojo ceno na dolgi rok upravičujejo. Seveda moramo dobro premisliti o teh in drugih dejavnikih, če se odločamo za nakup, saj je prodaja viličarjev dobro prilagojena predvsem tistim, ki vedno, kakšno napravo potrebujejo.

Za različne namene se dobro obnesejo različni viličarji. Tako imajo recimo električni viličarji svoje prednosti, ki jih lahko v mnogih primerih dobro izkoristimo, včasih pa bomo potrebovali drugo napravo. Se pa pogosto priporoča izbira modela z električnim pogonom, saj že iz tega izvirajo številne koristne prednosti. Gre torej za zelo vsestransko rešitev, ki se uporablja v različnih okoljih in za različne naloge.

Električni viličarji v različnih okoljih

Predvsem so električni viličarji priljubljeni v urejenih skladiščih, tudi v kakšnih manjših skladiščih, ki jih imajo recimo gostinski lokali in trgovine. V zaprtih prostorih tako ali tako nimamo veliko izbire in se pač moramo odločiti za pogon, ki ne sprošča škodljivih izpušnih plinov in ne povzroča veliko hrupa. Imajo pa električni viličarji še druge prednosti, predvsem če upoštevamo izjemno širok nabor različnih izvedb teh naprav.

Električni viličarji

Električni viličarji so primerni za različne naloge, tudi za zahtevnejše delo

Zelo priljubljeni so recimo že električni paletni viličarji in paletni vozički, ki jih upravljamo kar ročno. Tako se izogibamo težkemu delu, ki obremenjuje telo. To je oprema, prilagojena enostavnemu prestavljanju tovora na paletah, kot nalašč za trgovine in podobna okolja. Električni viličarji te vrste so enostavni za uporabo, so tudi zelo poceni. Pri delu se odlično obnesejo, saj imamo večinoma opravka s tovorom na standardnih paletah, obremenitve pa niso posebej visoke.

Za prestavljanje palet lahko uporabimo tudi običajen sedežni viličar na električni pogon, kar je še bolj vsestranska opcija. Takšni viličarji so zelo priljubljeni med zahtevnejšimi uporabniki, saj še bolje predstavljajo prednosti električnega pogona. Tako se v zadnjih letih prodaja viličarjev vse bolj pomika proti električnim modelom, čeprav imajo seveda tudi alternative določene prednosti v kakšnih situacijah. Ne morejo pa prekositi izjemno naprednih sodobnih modelov.

Gotovo pa lahko najdemo prav med električnimi modeli zelo ugodne in posrečene možnosti za manj zahtevne uporabnike. Tudi kupci, ki bi radi čim več privarčevali, bodo gotovo prišli na svoj račun. Na voljo so namreč različne opcije za prihranke, ne da bi morali žrtvovati končno izkušnjo in pristati na kompromise pri izbiri naprav.

Najem viličarja in nakup rabljene opreme

Najem viličarja je vsekakor priljubljena rešitev, ki je v določenih primerih kar samoumevna. Recimo, da imamo opravka s kakšnim večjim tovorom, ki ga moramo le enkrat prestaviti ali dvigniti, ali pa da imamo kakšen projekt, pri katerem bo s težkimi bremeni več dela, a le za kratek čas. Najem viličarja je v takšnih primerih gotovo smiselna odločitev, saj so zmogljivi viličarji na voljo po ugodnih cenah. Prav tako nam najem viličarja omogoča, da se poslužimo zmogljivejših naprav, kot bi jih sicer bili pripravljeni kupiti. Na voljo imamo recimo zmogljiv teleskopski viličar ali terenski viličar na gosenicah, izbira je dokaj pestra in vedno lahko najdemo dobre rešitve. Poleg tega lahko najem viličarja vedno ponudi tudi ugodne cene, tako za teleskopski viličar in razne zelo zmogljive izvedbe kot za enostavne viličarje, ki so tudi sicer precej ugodni.

Najem viličarja
Najem viličarja je za lažje projekte zelo elegantna rešitev

Če želimo imeti lastno napravo, najem viličarja seveda ne pride v poštev. Če želimo pri nakupu prihraniti, ponuja eno možnost nakup na trgu rabljene opreme. Seveda tu nastanejo stroški, ki jih najem viličarja nima, poleg tega moramo upoštevati tudi druge faktorje, recimo dolgoročno vzdrževanje in servisiranje. Najem viličarja odpravlja večino težav s tega področja. Je pa nakup rabljenega viličarja gotovo dobra izbira za tiste, ki iščejo zmogljivo opremo za ugodno ceno, saj je ponudba kar dobra.

Električni viličarji in ugodnejše alternative

Medtem ko je najem viličarja zelo ugoden, lahko najdemo tudi nekatere druge dobre rešitve, če imamo možnost izbire. Manj zahtevni kupci bodo na trgu gotovo našli opremo, ki je že v izhodišču zelo poceni, tako da ne bo treba iskati ugodnejših opcij, ki jih ponuja najem viličarja ali nakup med rabljenimi izdelki.

Za cenovno ugodne veljajo mnogi enostavni električni viličarji, predvsem pa ročni paletni vozički. To je oprema, ki morda stane le kakšnih 100 evrov, a se že povsem dobro izkaže pri prestavljanju tovora na paletah. Tudi na dolgi rok ti električni viličarji ne povzročajo kakšnih velikih stroškov ali problemov, zato gre za rešitev, ki je niti najem viličarja s svojimi prednostmi ne more prekositi.

Dobro moramo poznati svoje potrebe, da lahko najdemo viličar, ki bo po ugodni ceni še vedno ponudil vse zahtevane lastnosti in zmogljivosti. Je pa običajno moč najti zelo posrečene rešitve, saj je ponudba precej pestra in pogosto tudi presenetljivo ugodna.

Splošni pogoji  Kontakt