Kako je izdelana dobra zračna puška

25 maja, 2021

Čeprav se sodobne zračne puške znatno razlikujejo od zgodnjih različic, se osnovna načela, uporabljena pri izdelavi zračnih pušk, uporabljajo že stoletja. Bistvena lastnost je, da se stisnjen zrak v pištoli shrani do trenutka streljanja. Takrat se plin sprosti za izstrelkom, ki ga potisne navzdol po cevi. Glavna razlika med vrstami zračnih pušk je v tem, kako je zrak stisnjen in kje je shranjen. 

Nekatere zgodnje zračne puške so imele rezervoar v katerem je bil shranjen zrak, stisnjen z zunanjo črpalko. Del zraka bi lahko izpuščal za izstrelkom, da bi ga pognal naprej. 

Kako deluje zračna puška

Skoraj vsaka zračna puška je zasukana z nekakšno ročico, ki bat vleče nazaj proti vzmeti. Bat je v nekaterih primerih le malo več kot podložka z usnjenim ovratnikom, zaradi česar ima bat v cevi skoraj zračno tesnilo. V času streljanja vzmet potisne bat naprej, da stisne zrak za BB, ki ga iztisne iz cevi. 

Večina takšnih pušk je nizke moči in se uporabljajo za rekreacijsko streljanje in prebijanje po pločevinkah. V nekaterih primerih je pogonski plin lahko ogljikov dioksid, v tem primeru je pištola dejansko "plinska" pištola, vendar se izraz zračna puška zanje še vedno uporablja. 

Različni modeli zračnih pušk

Spletna trgovina Koptex nudi veliko izbire. Eden od odličnih modelov zračne puške je več-črpalka, v kateri se zrak stisne z vrsto udarcev črpalke. Ko je zračna puška sprožena, stisnjen zrak vstopi v kabino za izstrelkom, ki jo poganja naprej. Ta vrsta zračnih pušk se proizvaja že več kot stoletje in nekatere puške so z največjim številom gibov črpalke dovolj močne, da so uporabno orodje pri lovu. 

Druga priljubljena vrsta močne zračne puške pa je znana po tem, da ima cev funkcijo ročice, ki se potegne navzdol in s pomočjo povezave potisne bat v notranjosti sprejemnika. Vsaka zračna puška bo dobro delovala, če jo boste znali pravilno uporabljati. 

Splošni pogoji  Kontakt