Otroška posteljnina za udobno in mehko spanje vašega otroka

22 maja, 2021

Ko kupujete stvari za svojega otroka bi kupili čisto vse samo, da bi bil on zadovoljen ter da bi se dobro počutil. Velikokrat starši kupujejo popolnoma nepotrebne stvari na tiste bolj pomembne pa pozabijo. Ena od zelo pomembni stvari pri opremljanju otroške sobe je zagotovo otroška posteljnina. Ne glede na to ali izbirate otroško posteljnino za dojenčke ali pa starejše otroke je potrebno izbrati kvalitetno posteljnino, ki bo mehka in kvalitetna.

Kako izbrati otroško posteljnino za dojenčka

Preden kupite otroško posteljnino dobro izmerite dimenzije posteljice. Izbira otroške posteljnine se mora prilegati dimenzijam postelje. Najbolj pogoste dimenzije otroške posteljnine za dojenčke sta 120x60 in 140x70 centimetrov. Če kupite katerega od večdelnih kompletov posteljnin, potem zraven dobite tudi prevleko za vzglavnik in odejo.

Otroška posteljnina za dojenčke mora biti mehka, udobna in iz kvalitetnih materialov. Nekakovostni materiali lahko dojenčku na njegovi občutljivi koži povzročijo kakšne iritacije in izpuščaje, česar pa si zagotovo ne želite. Na voljo so različni motivi in barvni odtenki, ki bodo primerni za oba spola prav tako pa bo posteljnina za dojenčke lepo poudarila otroško sobo.

Na kaj je potrebno paziti pri izbiri otroške posteljnine?

Otroška posteljnina mora biti izdelana iz kakovostnih materialov, ki tudi dihajo in ne povzročajo dodatnega potenja med spanjem. Zelo pomemben je tudi vzorec in dizajn, ki je natisnjen na otroški posteljnini saj ta lahko otroku pomaga zaspati in se tako počuti bolj varnega. Zelo priporočljivo je tudi, da je otroška posteljnina narejena iz protibakterijskih materialov, prav tako pa ne sme kopičiti statične elektrike.

Otrok bo veliko rajši spal v svoji postelji, če mu bo posteljnina všeč zato pri izbiri otroške posteljnine z starejšimi otroci kupujte posteljnino skupaj, kje vam bodo povedali ali jim je ta vzorec všeč ali pa ne. Ko posteljnino kupite jo ne pozabite tudi temeljito oprati.

Splošni pogoji  Kontakt